Bezwaar aantekenen tegen onjuiste WOZ-waarde kan in 2023 financieel enorm van belang zijn

Heeft u onlangs de WOZ-beschikking voor uw woning, agrarisch- of bedrijfsmatig object ontvangen, waar u het niet mee eens bent? In dat geval kan het lonen om hiertegen bezwaar te maken. Een te hoge WOZ-waarde van uw woning leidt er bijvoorbeeld toe, dat u te veel aan belastingen (o.a. onroerende zaak, inkomsten en erfbelasting) en heffingen betaalt. Door een te hoge WOZ-waarde kan u honderden euro’s te veel betalen. Zeker in een tijd van hoge energiekosten en een hyperinflatie is een juiste WOZ- waarde voor 2023 van enorm belang.

Daarnaast geldt voor gebieden die getroffen zijn door bijvoorbeeld aardbevingen of waar sprake is van planschade dat een correcte WOZ-waarde van groot belang is voor de hoogte van een wellicht te verkrijgen waardecompensatie. Een te lage WOZ-waarde kan dan juist nadelig zijn bij het verkrijgen van een correcte waardecompensatie. Dit kan soms oplopen tot wel duizenden euro’s aan waardecompensatie. Voor meer informatie inzake compensatie voor waardedalingen en de rol van de WOZ-waarde verwijzen wij u graag naar waarderegelingen.nl.

Laat uw WOZ-waarde gratis door bezwaarwozwaarde.nl controleren en waar nodig zullen wij bezwaar voor u aantekenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s