Proef zaak tegen beslissing op aanvraag waardedaling door mijnbouw object in postcodegebied 9745

status 21-12-2022

Op 4 oktober 2022 heeft de advocate hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland van 4 augustus 2022 dat strekte tot het ongegrond verklaren van het ingediende beroep. Aan de orde staat hier, zoals u bekend, het afwijzen van de aanvraag tot vergoeding van de schade als gevolg van waardedaling welke ingediend bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen. Deze aanvraag is afgewezen met de motivering dat de woning buiten het gebied valt waar waardedaling is vastgesteld die veroorzaakt wordt door gaswinning uit het Groningenveld.

Bovenvermeld hoger beroep dient bij de Raad van State in Den Haag en is op 8 november 2022 aangevuld met de gronden van het hoger beroep waarin natuurlijk verzocht dit hoger beroep wel gegrond te verklaren en de bestreden uitspraak van de rechtbank te vernietigen.

De datum voor behandeling van het hoger beroep is nog niet bekend.

status 25-05-2022

De rechtbank is verzocht om uitstel van de behandeling van het beroep op zitting. Dit uitstel is toegewezen. De behandeling van het beroep is tot een nader te bepalen datum uitgesteld. Over de voortgang van de procedure krijgen we later bericht.

status 21-02-2022

Op 25 januari 2022 heeft de advocate bij de Rechtbank Noord-Nederland beroep ingesteld tegen het besluit op bezwaar d.d. 21 december 2021, dat strekt tot ongegrond verklaring van het bezwaar.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft de aanvraag bij besluit van 5 augustus 2021 afgewezen met de motivering dat de woning buiten het gebied valt waar waardedaling is vastgesteld die veroorzaakt wordt door gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg. Tegen dit besluit hebben we op 13 september 2021 bezwaar gemaakt.

De ambtelijke hoorzitting vond plaats op 20 september 2021. Het bezwaar is door het IMG bij het bestreden besluit ongegrond verklaard.

Binnenkort zal de advocate de gronden van dit beroep indienen bij de rechtbank waarna het IMG een verweerschrift zal schrijven. Hierna zal de zaak in een zitting bij de rechtbank worden behandeld.


status 21-12-2021

Ondanks dat het Instituut Mijnbouwschade Groningen eerder schriftelijk liet weten dat ze voor 09-12-2021 een besluit zouden nemen over het door ons ingediende bezwaarschrift inzake beslissing op aanvraag waardedalingsregeling voor postcode 9745, hebben ze helaas aangegeven meer tijd nodig te hebben om dit bezwaarschrift zorgvuldig te kunnen behandelen en te verlengen tot 1 april 2022!

Nogmaals verlengen was alleen mogelijk indien bezwaarmaker daarmee akkoord zou gaan. Wij hebben vanzelfsprekend aangegeven dat bezwaarmaker hiermee niet akkoord gaat en uiterlijk 09-12-2021 een beslissing te verwachten.

Op 21 december 2021 heeft het Instituut Mijnbouwschade Groningen een beslissing genomen op het bezwaarschrift dat op 14 september 2021 door het Instituut is ontvangen.

Zoals verwacht heeft het Instituut het bezwaar ongegrond verklaart en handhaaft zijn besluit van 05-08-2021.

Wij treffen thans voorbereidingen om de zaak over te dragen aan de advocaat voor een beroepschrift op de beslissing op dit bezwaar bij de rechtbank Noord-Nederland.

– wordt vervolgd –

Een gedachte over “Proef zaak tegen beslissing op aanvraag waardedaling door mijnbouw object in postcodegebied 9745

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s