Afslag ván de digitale snelweg

Hoewel het vertrek van de blauwe enveloppe anders doet vermoeden, heeft een groot deel van de ouderen in Nederland geen eigen internetverbinding. Een CBS-onderzoek wijst uit dat de ‘hippe’ ouderen, die wel internet gebruiken, dit vooral voor e-mail en het zoeken naar informatie doen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij dagelijks tijdens het telefonische spreekuur voor bezwaar tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde veel radeloze ouderen aan de lijn krijgen met een hulp verzoek. Zeker als er het weekend daarvoor een pagina groot artikel is verschenen in hun dagblad waarin men geadviseerd wordt om hun opgelegde WOZ-waarde te laten controleren. De krant is zo gek nog niet!

2016-02-05 19.05.55

Wij maken gebruik van digitale services maar vinden natuurlijk ook dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden verdient. Daarom adviseren wij, vaak in repeterende toon, om hulp te zoeken in de vertrouwde omgeving van kinderen, familie, buren of goede bekenden die mogelijk kunnen bijstaan bij de aanmelding via de website en het “down- en uploaden” van documenten.

Helaas blijkt dat de huidige digitale generatie toch niet altijd zo bereidwillig is om te helpen hoewel men dit wel zo graag doet vermoeden. Gelukkig kunnen wij dan nog een manier bieden om onze ouderen toch op weg te helpen naar een eerlijke waardering van hun eigen pand en tevens oudedagsvoorziening.

En zo ontmoeten wij onze klanten ook persoonlijk op de vaste inloopmiddag in Hoogkerk (donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur) alwaar zij blij wapperend met de beschikking binnenkomen en worden begeleid naar de gecertificeerde WOZ-taxateur voor een gesprekje en deskundige analyse van de hun opgelegde WOZ-waarde.

Het e-mailadres, dat ze dan inderdaad wel hebben, wordt vanaf een papiertje doorgegeven en zo kunnen ook deze klanten vaak de hele bezwaarprocedure volgen op een wel aanwezige tablet vanuit hun welverdiende luie stoel!

Iedereen blij en wel zo gezellig allemaal!

De Vlokjes

3 gedachtes over “Afslag ván de digitale snelweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s